INGREDIENTEN
Voor de bodem: 120 gram boter, 180 gram zelfrijzend bakmeel, 60 gram suiker, mespuntje zout. Voor de topping: 120 gram basterdsuiker, 120 gram boter, 2 eetlepels stroop, 1 klein blikje zoete melk, 1 flinke reep (melk)chocolade
HULPMIDDELEN
Mengkom, lepel, bakvorm, oven,...
INGREDIENTEN
125 gr boter 200 gr poedersuiker 3 eieren 150 gr bloem5 gr bakpoeder20 gr cacaopoeder0.4 dl melk100 gr fijngehakte gepelde walnoten 2 tl geraspte citroenschil.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 240graden.
Bereidingswijze
Roer de boter zacht. Voeg er de poedersuiker, een...
IngrediëntenPorties: 16 Bodem 175 gr volkoren koekjes 140 gr amandelschilfers 100 gr suiker 4 eetlepels boter,...
INGREDIENTEN
VOOR HET DEEG
1 tl . zout
2 tl. bakpoeder
256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!)
100 gr. suiker
200 ml. melk
100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel)
1 ei
1 tl. amandel aroma
1 tl. vanille aroma
NUTELLA ICING (GLAZUUR)
85 gr. boter...
INGREDIENTEN
Cake: Boerencake mix, 200 gram boter, 4 eieren
Frosting: 25 gram bloem, 120 ml melk, 100 gram roomboter, 100 gram poedersuiker
Coating: circa 200 gram chocolade
Topping: nougatine, kokos
HULPMIDDELEN
Sateprikkers, vergiet
Voorbereiding
Maak een dag van te voren de cake,...
INGREDIENTEN
550 gram bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
180 gram kristalsuiker
180 gram donkere basterdsuiker
350 gram pure chocolade
2 eieren
250 gram boter (kamertemperatuur)
bakpapier, oven
Voorbereiding
Hak de chocolade repen in kleine...
IngrediëntenOpbrengst: 72 truffels515 gr pure chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes 1 blikje (400 gr) gezoete gecondenseerde melk 15 ml vanille-extract ...
INGREDIENTEN
125 g boter
175 g fijne kristalsuiker
2 grote eieren
geraspte schil van 1 citroen
175 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
4 el melk
Voor de siroop:
het sap van 1 citroen (ongeveer 4 eetlepels)
100 g poedersuiker
HULPMIDDELEN
Cakevorm van 25x11x7, met boter ingevet en de bodem...
INGREDIENTEN
Voor de bodem:
120 gr boter
55 gr suiker
snufje zout
180 gr zelfrijzend bakmeel
voor de vulling:
60 gr boter
1 blikje geconsenseerde melk
4 el bruine basterdsuiker
voor de topping:
200 gr melkschocolade
40 gr witte chocolade
HULPMIDDELEN
Een 26 cm bakvorm en...
INGREDIENTEN
350 g pure chocola (60-70% cacao)
250 g ongezouten roomboter
3 grote eieren
250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd
50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips)
1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de...